sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Vinoraitaa

Vinoraidan viehätys lienee sen tuttuudessa 70-luvulta. Mummullani oli muutama takkimekko ja essu juurikin vinoraidasta. Ikasyr tuotti vinoraitaa jo yli vuosi sitten. Sanni Takkinen on näiden kaikkien tässä postauksessa olevien vinoraitojen äiti. Tykkään kovasti raidoista, myös vinoraidasta.

Vinoraidan sielunelämään olen yrittänyt päästä sisään, lähinnä sen suhteen, miten se kannattaa leikata etteivät raidat vinksota ihan mihin sattuu. Lukuisista yrityksistä huolimatta en ole siinä onnistunut, joten päätin:
a) olla välittämättä miten raidat menevät
b) vältän sellaisten vaatteiden tekoa, jossa sinne tänne menevät raidat häiritsevät minua.

Tässä mukaelma kohdan a)ja eritoten kohdan b) mukaan tehdyt vaatteet. Kaavat omia virityksiä ja kuosituksia.
Keltainen vinoraita on tämän kesän väriä ja löytyypi täältä. Petrooli on aikaisempaa satsia ja hieman jämäkämpää trikoota. 
Molemmat saivat kaverikseen vaaleaa meleerattua elastaanitrikoota. Tytöllä yksi tasku...
Äidillä kaksi. Pääntiet on molemmissa huoliteltu alavaroin. Ei tukikangasta, ainoastaan framilon saumuriompeleen alla venyttämättä.
Takana napitushalkiot, näköjään eripuolilla...Tytön leggareiden vinoraitaosuus pitäisi olla polvien kohdalla, mutta humpsahti vähän kasvunvaraa. Samoin hänen kyynärpääpaikat ovat ihan väärässä paikassa :D. Omani sitten osuikin oikeaan.
Mielestäni mukavan rento ja sporttinen vaatetus näistä tuli, vaikkakin taskut ovat hallitsevat.
Musta/harmaa vinoraita löytyy puolestaan täältä. Ihanan pehmeää ja laskeutuvaa trikoota. Päätin sitten rikkoa raidoitusta tekemällä hameen yläosaan leikkauksen.
Helmassa on toisella puolella halkio liikkumista helpottamaan.
Tykkään!
Seuraava kangas ei varsinaisesti ole vinoraitaa, mutta leikkaukset paidassa ovat vinoon. Jenni Mäensivun suunnittelemaa Desert Skull- joustocollegea löytyy myös Ikasyrin valikoimista. Mahtava kangas. Pääkalloista en niin välitä, mutta tässä on alkukantaista voimaa.

Pääntie ja helma ovat epäsymmetriset edestä. Alavaroin molemmat on huoliteltu.

Koska halusin säästää palan miehenkin puseroon, niin takakappale jäi mustaksi. Yhden pään aplikoin rouheasti niskaan.
Näin tällä kertaa, minä toivotan sinulle ihanaa, kuulasta syyskuuta! Toivottavasti ennätän ommella  muutamat ihanat kuosit ja kankaat syksyn sävyissä.

9 kommenttia:

  1. Oi miten upeita ja kivoja vaatteita olet taas tehnyt <3 kaikissa on ihanasti särmää ja ajatusta takana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eitsu :). Se ajatuksen saaminen vaatteeseen asti on ollut vähän hukassa. Onneksi nyt meni ainakin sinne päin.

      Poista
  2. Huikea setti Sanne-Maija! Nappivalinta tuo harmaa kummankin vinoraidan seuraksi. Vinoraita kyllä viehättää itseänikin ja kaapista löytyy tuota kangasta pätkä harmaana, mutta en ole saanut siitä mitään ommeltua, en ole keksinyt järkevää ratkaisuja raitojen suhteen...pitäisi vain ryhtyä toimeen, koska a)sinun tunika näyttää upealta, b)raidat jatkuu sivussa sulavasti ja nätisti, eivät todellakaan vinksota mihin sattuu. Alavaroilla toteutettuna paita on tyylikäs ja aikuisempi kuin vaikka resorilla tehtynä. Hame myös kaunis, kivan erikoisen lisän tuo yläosan leikkaus. Ja lopuksi, olen niin ihastunut tuohon pääkallopaidan leikkauksiin, paidassa on kaikki muutenkin niin kohdallaan<3 Desert Scullia on juuri sopiva määrä, mustan kanssa kokonaisuus näyttää selkeältä ja tyylikkäältä. Jos innostun ja ehdin itselle ompelemaan paitoja, niin ehdottomasti jotain tämän tapaista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos oikein paljon runsassanaisesta kommentistasi, olet jaksanut katsoa koko setin. Vinoraidan käyttäminen esim hihoissa on kimuranttia, samoin leggareissa. Aina se toinen menee miten sattuu. Harjoittelin jopa paperille eri leikkauksilla, mutta siinä onnistumatta. Jotenkin on helpompi saada tottelevaista vinoraitaa, kun leikkaa normiraidan vinoon :)

      Poista
  3. Todella kivat vaatteet. Vinot raidat ovat jääneet myös täällä kaappiin samaisista syistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kukahan ratkaisisi vinoraidan arvoituksen :D. Hänestä tulisi kyllä rikas.

      Poista
  4. Ja samaisesta syystä minä en ole edes vinoraitaa ostanut. :)
    Kylläpä tykkään tuosta hameen leikkauksesta, tosi hyvän näköinen.
    Samoin tuo epäsymmetrinen pääntie on kiehtova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. En ole halunnut antaa periksi....mutta nyt kyllä tiedän rajani ja teen vain sellaisia vaatteita, jossa miehustat ovat vinoraidasta.

      Poista
  5. Vinoraitaiset asut ovat ihanan rentoja, näissä on kiva varmasti touhuta! Minun silmiin taskut ei pomppaa, vaan näyttävät kuuluvan ja istuvan asuun. Hame ja kallopaita on makeat! Paidan pääntie ja helma ihan huippukivat yksityiskohdat. Vinoraidasta en ole vielä ommellut mitään..kauhulla odotan, kun kaappiin sitä eksyi. Taidan kiertää ja tehdä jotain sellaista ettei ole mitään väliä miten raidat menee :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun kommentoit :)