perjantai 9. tammikuuta 2015

Mock Denim ja tasku

Savaton osa 3

Tämäkin liittyy siihen huisiin ompelukilpailuun. Tällöin tehtävänä oli tehdä tutoriaali jostakin aiheesta, kuvata ja ommella tuote.
Sain vinkin Ottobre-lehden Mock Denim housujen taskujen ompelusta ja sen eri vaiheiden tuottamista harmaista hiuksista. Muutamat olen tehnyt, sillä tasku on mielestäni kivasti toteutettu sivusaumattomiin housuihin.
Näihin taskuihin valitsin tereet taskunsuihin, sillä ne antavat kivasti  niille ryhtiä.

Leikkaa kankaat kaavakappaleiden avulla tasaisin saumanvaroin. Tämä auttaa kaikissa vaiheissa todella paljon mm kohdistusten kanssa.
Kiinnitä tukikangasta kuvassa oleviin kohtiin. Tämä on mielstäni myös tärkeää, sillä kulmaan tulee aukileikkaus ja saumat eivät veny. Itse käytin joustaville kankaille tarkoitettua tukikangasta.
Aseta taskukappale taskunsuulle. Huomaa, että kangas menee saumanvarojen verran kulman yli. Tere jää sinne väliin.
Aseta saumurin neulat yläasentoon ja laita työ juuri kulman kohdalle. Ompele kaareva osuus.
Voit myös vahvistaa ja tarkentaa tämän kohdan ompelukoneella.
Nyt tarkkana! Leikkaa 45 asteen kulmassa aukileikkaus kulmaan, joka loppuu juuri ennen tikkausta.
Käännä taskunpussi nurjalle, silitä ja ompele päällitikkaus taskunsuuhun. Tässäkin huomio, että ommel lähtee juuri oikeasta kohtaa (kulmasta).


Käännä työ nurin ja asettele nyt taskunpussi kuvan osoittamalla tavalla.
Käännä työ niin, että saat samaan tasoon auki olevan reunan ja taskunpussin pitkän sivun. Aukileikkaus antaa tässä nyt sen avun, johon se on tarkoitettu.
Ompele tämä sivu samanaikaisesti niin, että myös tikki osuu tuohon aukileikkauksen kulmaan.
Käännä ja silitä ommeltu sauma.Kiinnitä nuppineulalla tasku oikeaan asentoonsa.
Ompele päällitikkaus ja peruuta kertaalleen alhaalla kulman kohdassa.Tasku on valmis.

Kun kiinnität resoria vyötärölle, niin itse vältin hurjaa venyttämistä taskun kohdalla (se edesauttaa sitä, ettei tasku pullahda ulos). Muutenkin pienensin niin vyötärö- kuin lahkeenkin resorien väljyyksiä.

Toivottavasti näistä ohjeista on sinulle iloa ja apua. Mielelläni kuulen, jos olen jonkun seikan epäselvästi ilmaissut.

Tässä ihan ensimmäiset taskut, niistä tuli hieman liian aukinaiset.

Kummipojalle prumprum- setti liikenevaloefekteillä.
Housuissa samainen tasku ilman tereitä

9 kommenttia:

 1. Tämä tasku on onnistuessaan niin hyvännäköinen. Minulla se ei ole vielä onnistunut. Kerran olen nimittäin tehnyt. Siitä tuli liian avonainen. Taskupussi ei pysynyt sisällä. Mitäkähän tein siinä väärin? Sinä olet kirjoittanut, että sullakin nuo ekat on vähän liian avonaiset. Miten siis korjata tuota avonaisuutta? Tämä kaava malliltaan olisi tosi sopiva mun Koulupojalle. Itse ratkaisin ulostulevan taskupussin ongelman niin, että näppäsin nepparin kansiosan taskupussin pohjan (nurkan) ja housukankaan läpi. Nyt housuissa on sitten kirkas neppari koristeena ja jotta se ei näyttäisi niin hassulle, niin ompelin siihen taskupussin päälle vielä yhden koristeompeleen. Nyt on kuulemma hyvät! Mutta haluaisin minä osata tehdä tämän taskun paremminkin. Pitää kokeilla näillä sun neuvoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unohdin tuonne laittaa sen, että olen nyt syventänyt taskunpussia, josko se auttaisi sitä oikeassa paikassa pysymään? Tuo neppari-idea on myös hyvä ja mieluusti laitan tuon tereen vast'edes, se jotenkin kokoaa taskun suun.

   Poista
 2. en ole onnistunut taskujen teossa joten olen ommellut muutamat housut sivusaumallisena, tykkään niistä jopa ennemmän;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että sivusaumallisena tasku pysyykin kaikista parhaiten paikallaan, eikä tule mitään kulmaryppyjä. Ja luovuus sekä soveltaminen kunniaan omien käyttötarkoitustensa mukaan.

   Poista
 3. Tosi kivat housut ja se että joku viitsii kuvallisia ohjeita selkokielellä tehdä on ihan huippua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvä, jos niistä on apua. Ajattelin lähinnä taskuja yrittää silloin tällöin tänne laittaa kuvien kera. Onpahan sitten itsellänikin paikka, josta tarkistaa, miten se nyt taas mnikään...

   Poista
 4. Tuo tasku onkin haastava, tosi hyvä ja selkeä ohje sen ompeluun. Ihanan raikas setti kummipojalle!

  VastaaPoista
 5. Olen käynyt tutkimmassa ohjetta useampaan kertaan. Kiitos Sinulle sen tekemisestä. Yhtään tälläistä taskua en ole kuitenkaan ommellut. Minusta tuntuu, että pienelle lapselle tulee lantiolle liikaa kangaskerroksia jos taskupussi on kaksinkerroin. Mutta ohjeidesi inspiroimanai tein tälläisen taskun sivusaumattomiin housuihin. http://kangaskorjaamolla.blogspot.fi/2015/02/taskut-sivusaumattomiin-housuihin.html Laitoin blogiini linkin tänne sinun ohjeeseen, jos se vain sopii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, jos ohjeista on ollut sinulle hyötyä! Tietenkin sopii, että linkität, sitä varten nämä ohjeet on tehty, että niitä käytetään, jos tarvis on.

   Poista

Kiitos, kun kommentoit :)